PEDIKURA: Ne pozabi na zdravje svojih stopal…

Pri pedikuri ne gre samo za odpravljanje težav, ki se pojavijo  tekom življenja, vendar gre za mnogo več. Noge so namreč najbolj obremenjeni del človekovega telesa, saj omogočajo gibanje in nosijo težo telesa. Zato se moramo njihovi negi še dodatno posvetiti.

Katere vrste pedikure poznamo?

Delo pedikerke zajema veliko več, kot samo krajšanje in oblikovanje nohtov.

#1: Estetska pedikura

Pri estetski pedikuri izvajamo postopke, s katerimi noge lepšamo (odstranjevanje poroženele kože, na lahko dostopnih mestih odstranjevanje otiščancev in plitvih kurjih očes, čiščenje obnohtnih predelov, oblikovanje in lakiranje nohtov) in lajšamo težave utrujenih nog, izvajamo pa tudi masažo nog.

Pri estetski pedikuri izvajamo postopke, s katerimi noge lepšamo (odstranjevanje poroženele kože, na lahko dostopnih mestih odstranjevanje otiščancev in plitvih kurjih očes, čiščenje obnohtnih predelov, oblikovanje in lakiranje nohtov) in lajšamo težave utrujenih nog, izvajamo pa tudi masažo nog.

#2: Medicinska pedikura

Pri medicinski pedikuri rešujemo težave kot so vraščeni nohti, kurja očesa, glivično obolenje nohtov, odebeljeni nohti in ragade oz. razpoke na peti. Zdravljenje glivično obolelih nohtov lahko traja zelo dolgo. 

Saniranje zajema redno uporabo pravilno izbranih izdelkov za nego doma, svetuje pa se tudi obisk pedikerja vsaj enkrat mesečno. Priporočljivo je celo zamenjati čevlje in nogavice, da preprečimo, da bi se težave ponovile ali razširile na druga področja.

Zakaj je pedikura ključna za zdravje tvojih stopal…

Pri samem izvajanju pedikure nismo osredotočeni zgolj na samo ștopalo, ogledamo si tudi kožo do kolen in smo pozorni na kožna znamenja, krčne žile; otekline, druge poškodbe in spremembo barve kože. 

O tem povprašamo stranko in jo opozorimo, ter ji svetujemo morebitno zdravljenje ali nasveț za nego.

Med delom je pedikerka pozorna spremembe, kot so:

 • vraščen noht
 • spremembe barve in zadebelitev nohtne plošče
 • bolezni nohte plošče
 • kurje oko
 • otiščanci
 • žulji
 • potenje
 • glivična obolenja
 • virusna obolenja
 • krčne žile
 • sladkorna bolezen
 • benigni/maligni tumorji
 • fizikalno kemične poškodbe

Zakaj sploh pride do potrebe po pedikuri…

Dejstvo je, da za svoje noge storimo premalo. Vsakodnevna obremenitev, neustrezna obutev in hiter življenjski ritem pripelje do številnih in nemilih težav s stopali, kože ali nohtov. 

Vendar so stopala tisti del telesa, ki ga neradi razkazujemo in morebitne težave dobro skrivamo, zato imajo ljudje različen odnos do obiska pedikerja. 

Osveščanje ljudi, kako pomemben je obisk pri pedikerju, bi povečal število obiska in zmanjšal tveganje za morebitne težave. 

Veliko zdravstvenih težav se namreč pokaže najprej ravno na stopalih in nohtih, zato lahko z zgodnjim odkrivanjem težav preprečimo marsikateri zaplet ali poslabšanje.

Ne skrbi, lahko ti pomagamo 🙂

Pri prvem obisku ti bomo prijazno pomagali premostiti kakršnokoli zadrego in bojazen. Po strokovno opravljeni storitev ti podamo še kakšen nasvet za domačo nego, in prepričani smo, da boš obisk zagotovo z veseljem ponovila : )  

(Avtorica: Petra Pavlič)

Selska cesta 15b

8257 Dobova

+ 386 31  310 515

spa@paradiso.si

Delovni čas wellness:

PON-SOB: 8:00 - 20:00

Termini za romantične kopeli:

PON-SOB: 9:00 - 22:00

Sprejemanje rezervacij:

PON-SOB: 8:00 - 16:00

© 2023 Wellness Paradiso. Vse pravice pridržane.