Malo poznana plat čvrste in izklesane postave, ki jo marsikatera ženska “spregleda”…

Malo poznana plat čvrste in izklesane postave, ki jo marsikatera ženska “spregleda”…

Živjo,

Te zanima, kako lahko mišice vplivajo tudi na tvoje počutje in zdravje, ne le na tvoj videz?

Si želiš pospešiti svoj napredek pri telovadbi in si pričarati postavo, ki bo privabljala poglede mimoidočih in te hkrati navdala s samozavestjo?

Razumljivo – katera izmed nas pa si tega ne želi : )

Ženske že od nekdaj vlagamo veliko truda v naš izgled, zato se temu primerno lotevamo različnih športnih aktivnosti, pazimo na svojo prehrano in se “spogledujemo” s prehranskimi dodatki.

Edina težava?

Hja, marsikatera predstavnica nežnejšega spola se velikokrat znajde na “mrtvi točki”, ko se napredek nehote ustavi…

In takrat se zdi, kot da do tistega sanjskega izklesanega telesa vodita le dve poti:

  • Bodisi si zadela gensko loterijo in ne potrebuješ veliko vadbe, preden opaziš prve rezultate (če si ravno ti ena izmed tistih srečnic, ti iskreno rečeno kar malce zavidam : )
  • Ali pa moraš svoj že tako natrpan urnik prilagoditi strogemu režimu pod budnim nadzorom trenerja in s skrbno sestavljenim jedilnikom, kar pa na koncu dneva močno oklesti tvojo denarnico.

Vse ostale pa se velikokrat le sprijaznimo s tem, da naša sanjska podoba ne bo nikoli ugledala luč sveta.

A še preden obupaš nad idejo o čvrstem telesu, naj ti nekaj zaupam…

“Radiatorčki” nimajo zgolj površinskega pomena…

Pa imajo “radiatorčki” res zgolj površinski pomen?

Pravzaprav imajo naše mišice precej več pomembnih funkcij kot samo lep videz.

A preden prideva do tja, naj se ti najprej predstavim.

Moje ime je Valentina Cvetkovič in ne, tudi jaz nisem ena izmed tistih srečnic, pri katerih geni in mišice delujejo v “sožitju”…

Sem le preprosto dekle, ki se že od nekdaj zaveda, kako pomembni sta redna telesna aktivnost in ustrezna prehrana za našo blaginjo in za svoje telo z veseljem skrbim tudi sama.

Ne bom lagala – tudi sama sem si vedno želela imeti lepo oblikovano zadnjico, stegna in trebuh, da bi si bila bolj všeč.

A z leti sem zaradi narave dela (in spremenjenih prioritet) postopoma začela odkrivati ostale prednosti čvrstega telesa, ki pa niso nujno povezane s tem, da se z lahkoto stlačimo v najljubše kratke hlače ali z dvignjeno glavo po plaži sprehodimo v bikini kopalkah…

Na mišice sem začela gledat kot na…

“Glavnega igralca” pri najpomembnejših funkcijah telesa…

Mišice “glavni igralci” pri najpomembnejših funkcijah telesa…

Naj pojasnim…

Okrepljene mišice v tvojem telesu ne vplivajo le na zunanjost, ampak imajo veliko vlogo pri skrbi za to, da tvoje telo opravlja vse ostale osnovne naloge brez zapletov:

  • Mišice imajo ogromno vlogo pri mobilnosti tvojega telesa. Glavna naloga mišičnega sistema je namreč ta, da ti omogoči brezskrbno gibanje. V tem primeru govoriva o teku, hoji, plavanju, pisanju, govorjenju in celo obraznih izrazih.Čeprav je vsem nam gibanje precej samoumevno, pa se to kaj hitro spremeni, ko zakorakamo v starejša leta – takrat mnogi obžalujejo, da za svojo mobilnost niso naredili več.
  • Okrepljene mišice so ravno tako ključne za to, da je tvoje telo čim bolj stabilno. Mišične kite se namreč prepletajo nad sklepi in direktno vplivajo na samo stabilnost najinih sklepov. Zaradi tega so močne kite v kolenskem ali ramenskem sklepu pomembne za stabilizacijo ravno tako, kot so jedrne mišice pomembne za trebuh, hrbet in medenico.Pa ne samo to – mišice okoli tvojih sklepov omogočajo, da sklepi ostanejo gibljivi in prožni.
  • Moč mišic vpliva na tvojo držo. V tem primeru govoriva o skeletnih mišicah, ki skrbijo za to, da je telo v pravilnem položaju takrat, ko sediš ali stojiš. Dobra drža je namreč neposredno povezana z močnimi in prožnimi mišicami, saj po drugi strani šibke ali zategnjene mišice zgolj prispevajo k temu, da se držiš bolj “puklasto” in najpogosteje povzročajo bolečine v vratu in križnem predelu.

  • Mišični sistem omogoča izvajanje funkcij znotraj tvojega telesa tudi takrat, ko moraš “na stranišče” in med samim presnavljanjem tvojih obrokov. Medtem, ko malicaš, se hrana s pomočjo mišic giblje skozi tvoje telo, skozi požiralnik v želodec, ter naprej v črevesje.
  • Tudi med samim porodom se mišiče v maternici razširijo in krčijo, ti gibi pa nato poskrbijo za to, da lahko otroci ugledajo prvo luč sveta : )
  • Za piko na i pa mišice delujejo tudi kot zaščita za notranje organe na sprednji, bočni in zadnji strani telesa. Povrh vsega pa še vsrkajo tresljaje in zmanjšujejo trenje med sklepi, ki nam rado povzroča neprijetne bolečine.

Poleg vseh zgoraj naštetih ugodnosti močen mišični sistem deluje tudi kot preventiva za poškodbe, saj so močne in krepke tetive bolj odporne na poškodbe.

In ja…

Ko sem se teh manj poznanih plati fit teleščka začela zavedati tudi jaz, sem si že takrat obljubila, da ga bom pridno “klesala” še naprej.

A kaj, ko veliko vlogo pri vsem skupaj še vedno igrajo geni. In dejstvo je, da sta za bolj učinkovito krepitev mišičnega sistema…

Debelina in dolžina navsezadnje izredno pomembni…

Debelina in dolžina navsezadnje izredno pomembni…

…govorim o lastnostih najinih mišic, seveda ; )

Kako hitro se tvoje mišice krepijo je na koncu dneva (poleg redne vadbe in zdrave prehrane seveda) odvisno od tvojih genov.

Nekatere srečnice se namreč rodijo z dolgimi mišicami in kratkimi tetivami, kar je po rezultatih raziskave univerze v Alabami kot nalašč za izklesano in čvrsto postav’co.

Po drugi strani pa tiste nesrečnice, ki smo že od vsega začetka “obsojene” na kratke mišice, enostavno nimamo dovolj rotacijskega prostora, s katerim bi lahko delale. 

DOBRO JE VEDETI… 

Med treningom z utežmi je napora deležno tudi naše okostje. Naše mišice so namreč s tetivami pritrjene na kosti in med krčenjem ustvarjajo silo, kar spodbuja rast in obnovo same kosti.

Zato je na primer pri ljudeh, ki uporabljajo invalidski voziček ali pa so priklenjeni na posteljo, tveganje za osteoporozo večje, saj ne naprezajo svojih kosti.

Enako velja za potovanja v vesolje – v okolju brez gravitacije začne mišično skeletni sistem trohneti. Iz tega razloga je za astronavte izredno pomembno, da trenirajo na moči.

V 340 dneh v vesolju povprečen astronavt na primer opravi 700 ur vadbe.

In ja…

Vse te ugotovitve so me kmalu pripeljale do razmišljanja, da verjetno…

Nisem edina ženska na tem svetu, ki se je kljub vsemu trudu, mišice na veliko “izogibajo”…

Nisem edina ženska na tem svetu, ki se je kljub vsemu trudu, mišice na veliko “izogibajo”…

In če nisem edina, potem v 21. stoletju pri vseh lepotnih tretmajih in posegih zagotovo obstaja tudi kakšna bolj učinkovita pot, ki vodi do čvrste in zapeljive postave – brez nekih invazivnih posegov ali norega prilagajanja jedilnikov.

Ja – to je bila glavna misel, ki me je vodila na mojo pot iskanja najboljše rešitve zame…

Goreče sem želela najti način, kako lahko hitreje, brez bolečin in brez zdravju škodljivih posegov, pridem do – za naše telo izredno pomembnih – mišic, in v tem procesu pomagam še ostalim.

Tako sem se podala na pot študiranja vseh aspektov oblikovanja telesa in naše mišične strukture, ter zbiranja čim več informacij in virov iz tega področja.

In ja…

Bolj kot sem analizirala rezultate študij in dlje, ko sem prebirala ženske odzive za posamezne tretmaje, bolj mi je postajalo jasno, da sem si zadala težko nalogo.

A danes bi ti rada s ponosom povedala, da mi je uspelo…

Dokopala sem se do tretmaja, ki ga že dolga leta uporabljajo zvezdniki in športniki širom sveta…

Dokopala sem se do tretmaja, ki ga že dolga leta uporabljajo zvezdniki in športniki širom sveta…

In ne skrbi…

V mislih nimam neke agresivne plastične operacije, s katero bi dosegla ravno nasprotni učinek…

Ali tistih “bodybuilderskih” metuljčkov, ki razen tega, da na tvojem trebuščku zabavno izgledajo, ostalih funkcij pravzaprav nimajo.

Gre namreč za resnično revolucionarno rešitev za vse, ki si želijo ostati močni in nagraditi svoj vložen trud brez, da bi za to bilo treba tvegati svoje zdravje ali čas.

In nikakor se mi ni zdelo “fer”, da bi kaj takega ostalo samo za elito, zato sem to neverjetno napravo končno pripeljala tudi v naš Wellness Paradiso.

Kar je pri vsem skupaj najlepše pa je to, da se s pomočjo tega čudežnega tretmaja lahko že v mesecu dni dokoplješ do rezultatov, za katere se morda trudiš že dolge mesece…

Tako da…

V kolikor si želiš tudi ti investirati v svoje dobro počutje, olajšano gibanje, zdravje in si posledično pričarati raven trebušček, zapeljivo zadnjico ali v slovo pomahati stegnom , klikni na gumb spodaj…

Se bereva naprej tam,

Valentina Cvetkovič, ponosna lastnica Wellness Paradisa

P.S. Seveda ti na gumb zgoraj ni potrebno klikniti, če si popolnoma zadovoljna s svojim telesom in mišično maso.

Če si sama prišla do te točke, ti lahko le čestitam, in upam, da ti je članek postregel s kakšno zanimivostjo, ali pa si si morda izvedela nekaj novega v zvezi s tem, kaj vse se v tvojem telesu dogaja.

Če pa še nisi na tej točki in si želiš vidnih rezultatov po svojih treningih, pa klikni tukaj in preveri, ali je to nekaj zate…

© 2024 Wellness Paradiso I Vse pravice pridržane I Spošni pogoji