5 zvijač za mladosten videz…

Pozdravljena,staranje je naravni proces, ki je neizogiben del naših življenj.A to ne pomeni, da k svojemu videzu ne moreš dodati mladosti in energije, če si tako zaželiš…Ženske si navsezadnje želimo izgledati čudovito in se v svoji koži dobro počutiti – ne glede na naš EMŠO : )In, draga dama…Če se še nisi pripravljena posloviti od mladostnega videza, ali pa se potiho sprašuješ, v katerih lepotnih salonih se mudi tvoja prijateljica, da izgleda vsaj 5 let mlajša, naj ti ne bo popolnoma nič nerodno.V današnji družbi namreč vse pogosteje opažam, da se hitro pokaže s prstom na tiste, ki želijo narediti zgolj nekaj dobrega zase…

Zato ti želim najprej položiti nekaj na srce

“Radiatorčki” nimajo zgolj površinskega pomena…

Želja po mlajšem videzu ni iskanje pozornosti ampak je znak samospoštovanja.

Želja po dobrem počutju v svoji koži ni znak sebičnosti, temveč znak ljubezni do sebe.

In ravno zaradi tega, ker si vsaka ženska zasluži počutiti in izgledati odlično, sem se odločila, da v tem kratkem zapisu predstavim 5 enostavnih zvijač, zaradi katerih ženske izgledajo mlajše, kot so v resnici.

Preden pa nadaljujeva, naj se ti še na hitro predstavim…

Moje ime je Valentina Cvetkovič in sem ponosna lastnica salona Wellness Paradiso. Skupaj z ekipo že več kot 10 let skrbimo za odlično počutje in večjo samozavest predstavnic nežnejšega spola.

Pri estetski pedikuri izvajamo postopke, s katerimi noge lepšamo (odstranjevanje poroženele kože, na lahko dostopnih mestih odstranjevanje otiščancev in plitvih kurjih očes, čiščenje obnohtnih predelov, oblikovanje in lakiranje nohtov) in lajšamo težave utrujenih nog, izvajamo pa tudi masažo nog.

“Glavnega igralca” pri najpomembnejših funkcijah telesa…

Ustrezna skrb za kožo je že od nekdaj zelo visoko na moji prednostni lestvici in stranke me pogosto sprašujejo, kako mi uspe ohranjati mladostni videz glede na to, da tudi sama nisem več v rosnih, najstniških letih : )

In ne – tega ti ne govorim zato, da bi se hvalila…

Želim ti le zagotoviti, da današnji zapis ne temelji na mojih “slepih” ugibanjih, ampak ti bom spodaj zaupala točno tiste lepotne zvijače, ki se jih redno poslužujem tudi sama.

Tako…

Zdaj, ko sva vse to pospravili pod streho pa predlagam, da se lotiva prve zvijače, ki te lahko “pomladi” že v nekaj minutah…

#1 Zvijača: Urejen “okvir”…

Tako, kot vsaka slika pride bolj do izraza z ustreznim okvirjem, tudi tvoj obraz v smiselno in čudovito celoto zaokrožijo ravno tvoje obrvi…

Oblika in struktura le-teh sta namreč tisti, ki imata nepogrešljiv vpliv na tvoj celotni izgled.

Naj pojasnim…

Pri procesu staranja je povsem naravno, da se takrat pričnejo redčiti tvoje dlačice oziroma količina le-teh na tvojem telesu.

Na neki točki pa se “pogrešanim” dlačicam hote, ali nehote pridružijo še obrvi…

In ravno tako, kot so goste obrvi in bujni lasje simbol mladosti, po drugi strani redke obrvi in pleša predstavljajo tiste, bolj očitne znake staranja. 

Zato se mnoge predstavnice nežnejšega spola tudi odločajo za metodo japosnskega vrisovanja obrvi, s katero poskrbijo za lep in zapeljiv “okvir” svojega obraza…

Tudi sama sem certificirana mojstrica senčenja in vrisovanja obrvi in pridno skrbim za to, da se ženske v svojem telesu počutijo odlično.

Ker pa se zavedam, da goste obrvi niso ravno “pravilo” pri vsaki ženski, bi raje nadaljevala z bolj uporabnim trikom, ki ti lahko pomaga na poti do mladostnega videza…

#2 Zvijača: Redno druženje s “staro znanko”…

Debelina in dolžina navsezadnje izredno pomembni…

Kaj bi naredila, če ti povem, da v tvoji kopalniški omari že nekaj časa sedi ena bolj vsestranskih in učinkovitih formul za preprečevanje staranja tvojega obraza? 

Tako je – govorim o tvoji sončni kremi…

“Super moč” sončne kreme namreč ni le ta, da te zaščiti pred škodljivimi sončnimi žarki ali opeklinami, ampak hkrati še na prikrit način skrbi za samo kakovost tvoje kože.

In ne skrbi, tega ti ne govorim kar tako “na pamet”…

Priznani Johnson & Johnson’s raziskovalni center je namreč izvedel študijo, ki je pokazala izboljšanje številnih znakov staranja, ki jih povzroča sonce: tekstura, splošni tonus in drobne linije. 

Z vsakodnevnim nanosom vlažilne kreme z zaščitnim faktorjem 30 so udeleženci po letu dni uporabe zmanjšali videz sončnih peg ter izboljšali samo teksturo in prožnost kože za kar 50 odstotkov…

Tako je – z vsakodnevnim nanosom.

Zato ti toplo priporočam uporabo dnevne kreme z UVA zaščito*, ne glede na letni čas.

*UVA žarki so glavni povzročitelji staranja, saj prodrejo globoko v našo kožo in povzročajo poškodbe na kolagenskih vlaknih, tudi ko je oblačno ali dežuje. 

Poleti pa je bolje, da uporabljaš sončne kreme z UVB faktorjem, saj vsebujejo mnogo več zaščitnega filtra proti soncu, kot UVA kreme.

Nikar pa ne pozabi kreme nanesti še na vrat, ušesa (če pogosto nosiš spete lase) ter ostale dele telesa, ki jih redno izpostavljaš sončnim žarkom…

Tako te bo njena “super moč” lahko čim bolje zaščitila pred prehitrim staranjem : )

Ko sva že pri kozmetičnih izdelkih, pa nikar ne spreglej te naslednje mladostne zvijače…

#3 Zvijača: Ne pozabi na vitamine…

Govorim o izvlečkih vitamina A – na primer retinoli in retinoidi* – ki so ena najpomembnejših sestavin v boju proti staranju in so namenjeni predvsem zunanji uporabi.

*Retinoli in retinoidi so molekule v vitaminu A, najdeš pa jih v izdelkih za nego kože.

Na tvojo kožo vplivajo tako, da spodbudijo zdravo proizvodnjo kožnih celic, pomagajo odmašiti pore in izenačijo morebitno razbarvanje kože.

Prav tako zgladijo tiste gubice na tvojem obrazu, ki so povezane s staranjem, koža pa je že na otip bolj svilena, gladka in mehka. 

DOBRO JE VEDETI…  

Kaj lahko storiš, da to napako odpraviš?

Retinol je odlična učinkovina, vendar pa vseeno ni tako zelo nedolžna, da bi jo lahko uporabljal vsak. 

Zato ti toplo priporočam, da se prej posvetuješ z izkušeno kozmetičarko. Ravno tako pa se po  kozmetiko z retinolom raje odpravi v salon, saj se negovalni izdelki v prosti prodaji zelo razlikujejo od izdelkov za profesionalno uporabo, ki se jih dobi izključno v lepotnih salonih.

Je pa res…

Kljub temu, da govoriva o vitaminih, nikar ne pozabi, da ima vsaka izmed nas drugačen tip kože in lahko se zgodi, da ti takšni izdelki ne bodo odgovarjali…

Zato se pred uporabo raje posvetuj s strokovnjakom, saj ti v nasprotnem lahko vse skupaj povzroči več škode kot koristi.

Navsezadnje le govoriva o negi za obraz in nobena od naju si ne želi, da bi nehote izgledala kot “kuhan rak” : )

Poleg zunanje nege svoje kože pa nikar ne pozabi tudi na nego “od znotraj”…

#4 Zvijača: Si to, kar ješ…

Nisem edina ženska na tem svetu, ki se je kljub vsemu trudu, mišice na veliko “izogibajo”…

Naj pojasnim…

Proizvodnja kolagena v naših telesih se vsako leto po 20. letu zmanjša za 1%, kar v praksi pomeni, da tvoja koža postaja tanjša in bolj krhka. 

To pa nikakor ne pripomore k bolj mladostnemu in sijočemu videzu, saj koža izgublja elastičnost.

Na srečo pa obstajajo preprosti “prigrizki”, s katerimi lahko podpreš in vzpodbudiš naravno proizvodnjo kolagena v svojem telesu:

  • Prehranski dodatki so pri iskanju “pomočnikov” za nastajanje kolagena prva izbira. Ker ga lahko dobiš v prahu brez okusa (enostavno vmešaš v katero koli pijačo) ali v obliki kapsul, lahko vse skupaj brezskrbno spakiraš v torbico, kjer ti je vedno pri roki.
  • Aloe Vera se že dolgo uporablja za celjenje in blaženje ran, saj rastlina aloe vere poveča proizvodnjo kolagena. Ta lastnost, ki spodbuja rast celic, lahko priskoči na pomoč pri povečanju proizvodnje tvojega kolagena v koži. Alojo lahko naneseš neposredno na kožo ali v obliki mnogih izdelkov na trgu, ki jo vsebujejo.
  • Morske alge in ostale morske sestavine postajajo vse bolj priljubljene kot del lepotnih rutin. Večina poškodb kože je posledica izpostavljenosti tvoje kože elementom, kot je onesnaženje, ki lahko poškoduje rast celic. Alge so sposobne preprečiti, da bi oksidacija poškodovala elastičnost in kolagen v koži.
  • Umestitev hrane, bogate z vitaminom C in aminokislinami na svoj jedilnik lahko poveča nastajanje kolagena v tvojem telesu. Toplo ti priporočam, da v svoje dnevne obroke vključuješ živila, kot so pomaranče, rdeča paprika, ohrovt, brstični ohrovt, brokoli in jagode.

Dokopala sem se do tretmaja, ki ga žedolga leta uporabljajo zvezdniki inšportniki širom sveta…

Z ustrezno prehrano si tako zagotoviš “okrepitve” iz vseh strani, za piko na i pa ne poskrbiš le za svoj videz, temveč tudi zdravje.

To pa naju pripelje do zadnje zvijače, ki jo toplo priporočam vsakemu človeku – ne glede na to, ali si želi bolj mladostnega videza, ali ne…

#5 Zvijača: Brez muje se še čevelj ne obuje…

Hja… nikjer ni bilo rečeno, da se ti za mladostni videz ni treba vsaj malce potruditi, kajneda? : ) 

In povsem normalno je, da fizična aktivnost blagodejno ne vplia le na tvoje zdravje ampak tudi na tvoj mladostniški videz.

Skrivnost redne telovadbe je ta, da zaradi povečanega pretoka kisika v krvi ohranja tvoje kožne celice zdrave in vitalne, z znojenjem pa odstraniš vse tiste “odpadke”, ki mašijo tvoje pore. 

V eni izmed številnih študij na to temo so raziskovalci prosili sedeče upokojence, naj dvakrat na teden vadijo 30–45 minut.

Te zanima, kako se je njihovo življenje v 4 mesecih spremenilo?

Po kožnih preiskavah, ki so pred začetkom študije kazale običajne znake staranja, so bili tokratni rezultati podobni tistim, ki jih ponavadi dosegajo 30 in 40-letniki. 

S pospešenim pretokom krvi namreč nahraniš svojo kožo od znotraj, hkrati pa svoje telo še pošteno prečistiš

Povrh vsega pa se z redno telovadbo izboljša tudi tvoja splošna drža, gibljivost in metabolizem, zmanjša pa se nivo stresnega hormona v tvoji krvi, ki je prav tako eden izmed glavnih krivcev prezgodnjega staranja. 

Na ta način se ne boš samo počutila odlično ampak boš tako tudi izgledala : )

Tako, s tem sva tudi prišli do konca zvijačam, ki pripomorejo k temu, da lahko ženske izgledamo kakšno leto ali dve mlajše.

Kot nekdo, ki se že skoraj dve desetletji posveča skrbi za dobro počutje žensk pa se dobro zavedam, da smo si ljudje v prvi vrsti različni – sploh ženske : )

In zdi se mi prav, da nekaj poudarim…

Večina zgornjih zvijač zahteva veliko potrpežljivosti, doslednosti in pozornosti…

… v kolikor si seveda želiš vidnih sprememb.

Prvi učinki redne uporabe sončnih krem, kozmetike z retinolom ali vnašanja kolagena v telo se ponavadi začnejo kazati šele po nekaj mesecih…

In sama se še predobro zavedam, da je 24 ur na dan že tako premalo časa za tekoče opravke, kaj šele za spreminjanje svojega načina življenja…

Poleg tega je življenje polno nepričakovanih dogodkov, in kdo ve – morda si boš zaradi enega izmed teh želela takojšnje spremembe.

Zato se verjetno na tej točki sprašuješ…

Ja Valentina, ali obstaja hitrejša in bolj enostavna pot do mladostnega videza?

Odgovor te zna razveseliti: Absolutno! : )

In ne skrbi…

V mislih nimam neke agresivne plastične operacije, s katero bi dosegla ravno nasprotni učinek…

Ali tistih “ultra učinkovitih” kremic proti staranju, ki razen tega, da pošteno navlažijo tvojo kožo, nimajo nobenih pomlajevalnih supermoči.

Odkrila sem namreč popolnoma neinvaziven tretma, ki pospeši nastanek kolagena ter izboljša kakovost, videz in strukturo tvoje kože brez pomoči botoksa, laserja ali igel – skratka brez kakršnegakoli “špikanja” po tvojem obrazu.

Kar je pri vsem skupaj najlepše pa je to, da terapija čisto nič ne boli – prej je prijetna in za nekatere tudi izredno pomirjujoča.

Tako da…

V kolikor si želiš tudi ti posloviti od povešene kože, zamašenih in razširjenih por ali od gubic na obrazu posloviti čim prej, potem klikni tukaj in si o tej posebni obnovitveni terapiji preberi nekaj več…

Kdo ve, morda se pa kmalu tudi osebno spoznava in se skupaj podava v boj proti zloglasnim obraznim gubicam : )

Želim ti čudovit dan še naprej,

Valentina Cvetkovič

Selska cesta 15b

8257 Dobova

+ 386 31  310 515

spa@paradiso.si

Delovni čas wellness:

PON-SOB: 8:00 - 20:00

Termini za romantične kopeli:

PON-SOB: 9:00 - 22:00

Sprejemanje rezervacij:

PON-SOB: 8:00 - 16:00

© 2023 Wellness Paradiso. Vse pravice pridržane.